BTW instellen in WooCommerce

Gewijzigd op Wo, Apr 5, 2023 om 10:37 AM

BTW-regels in WooCommerce zijn belangrijk om correct toe te passen op je producten en diensten om aan de belastingwetgeving te voldoen. WooCommerce biedt verschillende manieren om BTW-regels in te stellen en toe te passen op je winkel.

Algemene BTW-regels instellen

Een van de belangrijkste manieren om BTW-regels in WooCommerce in te stellen, is via de belastinginstellingen van WooCommerce. Hieronder vind je een stapsgewijze beschrijving van het proces om BTW-regels centraal in te stellen:

1. Ga naar het WooCommerce-dashboard en selecteer 'Instellingen' in het linker menu.
  2. Selecteer het tabblad 'Belastingen'.
  3. Schakel het vakje 'Belasting inschakelen' in.
  4. Kies de 'Belastingberekening' die van toepassing is op jouw winkel. Hier kan je kiezen uit 'Gebaseerd op winkeladres', 'Gebaseerd op verzendadres' of 'Geen belastingtarieven'.
  5. Klik op 'Opslaan wijzigingen'.
  6. Klik op de knop 'Belastingtarieven' om de BTW-tarieven in te stellen.
  7. Klik op 'Belastingtarief toevoegen'.
  8. Voer het percentage in voor het BTW-tarief.
  9. Voer de naam in van het BTW-tarief (bijv. 'Hoog tarief', 'Laag tarief', etc.).
  10. Klik op 'Opslaan wijzigingen'.

Je hebt nu BTW-regels centraal ingesteld in WooCommerce, die van toepassing zullen zijn op alle producten en diensten die je verkoopt.

Meerdere belastingklassen toevoegen binnen WooCommerce

In WooCommerce kan je verschillende belastingtarieven instellen, zodat je onderscheid kunt maken in het belastingtarief voor verschillende producten. Wil je met meerdere belastingtarieven werken, dan kan als volgt de verschillende belastingklassen aanmaken:

1. Ga naar het WooCommerce-dashboard en selecteer 'Instellingen' in het linker menu.
  2. Selecteer het tabblad 'Belastingen'.
  3. Klik op 'Belastingklassen'.
  4. Klik op 'Belastingklasse toevoegen'.
  5. Voer de naam in van de belastingklasse (bijv. 'Hoog tarief', 'Laag tarief', etc.).
  6. Klik op 'Opslaan wijzigingen'.

Afwijkend belastingtarief toewijzen aan een product

Hier is een stapsgewijze handleiding om belastingklassen per product toe te wijzen in WooCommerce:

1. Ga naar het WooCommerce-dashboard en selecteer 'Producten' in het linker menu.
  2. Selecteer het product dat je wilt bewerken.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Productgegevens' en selecteer het tabblad 'Belasting'.
  4. Schakel het vakje 'Belastingklasse' in en selecteer de belastingklasse die je wilt toewijzen aan het product.
  5. Klik op 'Opslaan wijzigingen'.

Op deze manier zal het belastingtarief dat is gekoppeld aan de belastingklasse worden toegepast op het product bij het afrekenen.