Verzendklasse aanmaken in WooCommerce

Gewijzigd op Wed, 05 Apr 2023 om 10:22 AM

Een verzendklasse in WooCommerce is een manier om verzendkosten in te stellen op basis van bepaalde criteria, zoals het gewicht van het product, de grootte van het product, de waarde van het product, de locatie van de klant en meer. Het stelt webwinkel eigenaren in staat om verschillende verzendopties te bieden aan hun klanten, afhankelijk van de criteria die ze instellen voor hun verzendklassen.


Verzendklasse aanmaken

Het aanmaken van een verzendklasse in WooCommerce is vrij eenvoudig en kan worden gedaan via de verzendopties van WooCommerce. Hieronder vind je een stapsgewijze beschrijving van het proces:

  1. Ga naar het WordPress-dashboard en bij selecteer  in het linker menu bij WooCommerce de optie 'Instellingen'.
  2. Selecteer het tabblad 'Verzendklassen'.
  3. Klik op de knop 'Verzendklasse toevoegen'.
  4. Voer de naam van de nieuwe verzendklasse in, bijvoorbeeld "Standaard verzending" of "Express verzending".
  5. Klik op de knop 'Opslaan verzendklasse'.

Je hebt nu een nieuwe verzendklasse gemaakt en deze kan worden gebruikt bij het instellen van verzendkosten voor je producten.


Om op te letten

Bij het aanmaken van een verzendklasse zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Naamgeving: Zorg ervoor dat de naam van de verzendklasse duidelijk is en gemakkelijk te begrijpen is voor de klanten. Het is aan te raden om de naam van de verzendklasse te kiezen op basis van de gebruikte verzendmethode (bijvoorbeeld standaard verzending, express verzending, etc.).
  2. Tarieven: Je kunt tarieven instellen voor elke verzendklasse op basis van de verzendmethode en de locatie van de klant. Zorg ervoor dat de tarieven redelijk en concurrerend zijn.
  3. Flexibiliteit: WooCommerce biedt de mogelijkheid om een verzendklasse toe te passen op specifieke producten, productcategorieën of verzendzones. Dit betekent dat je flexibel kunt zijn bij het instellen van de verzendklassen voor je producten.

Al met al is het aanmaken van een verzendklasse een belangrijke stap in het opzetten van een succesvolle online winkel met WooCommerce. Zorg ervoor dat je de bovenstaande punten in overweging neemt bij het aanmaken van je verzendklassen om ervoor te zorgen dat je klanten een optimale verzendervaring hebben.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren