Automatische antwoorden instellen (E-mail)

Gewijzigd op Ma, Jan 29 om 10:42 AM

Het instellen van een Automatisch antwoord(Autoresponder) kan gemakkelijk worden ingesteld vanaf het klantenpaneel. Hiervoor dienen een aantal stappen te worden ondernemen:

1. Login op mijn.puikhosting.nl
2. Selecteer je actieve product onder "Actieve producten". Zie screenshot:

3. Na het selecteren van het product / domein waar je een Automatisch antwoord wil instellen, selecteer je               onderaan de pagina "Automatische Beantwoorders". Zie screenshot ter verduidelijking:

Je word nu omgeleid naar "cPanel". Dit is het beheerderspaneel waar je eigenlijk alle website en email gerelateerde zaken kunt beheren.

4. We gaan nu een nieuwe "Autoresponder" aanmaken. Dit doen we door op de blauwe knop met "Add Autoresponder" te klikken.

Je krijgt nu een formulier voor het aanmaken van een autoresponder. Hiervoor dienen een aantal velden goed ingevuld te worden.

5. Vul alle gevevens in het formulier in:
Interval: Deze mag eigenlijk altijd op 0 blijven staan, gezien we direct een antwoord terug willen sturen naar de klant die heeft ge-emailed.

Email: Het mailadres weer de email vanaf verstuurd moet worden. Let op: Je hoeft hier enkel de naam voor de @ te noteren, cPanel vult automatisch de gegevens achter de @ in.

Domain: Hier selecteren we het domein van het mailadres waar de mail vanaf gestuurd moet worden. Je domein is te herkennen achter de naam achter de @ van je mailadres.

From: Het adres waar het mailtje vanaf gestuurd moet worden.
Subject: Het onderwerp van je mail.
Body: De content van de mail:
Start/Stop: Hiermee kan je instellen wanneer de autoresponder geactiveerd moet worden, en wanneer deze weer gedeactiveerd moet worden.

6. Na het invullen van alle gegevens klik je op "Create". Als alles juist ins ingevuld kom je weer terug naar de pagina bij stap 4 en heb je een autoresponder aangemaakt!